Händelser i Västerort från polisen

Fredag 28 december 2007

17:38
VÄPNAT RÅN, Butik Fornbyvägen. Ensam gärningsman har rånat butikspersonalen på kontanter. Gärningsmannen var beväpnad med ett vapen och lämnade butiken springades. Butikspersonalen är inte fysiskt skadad. Patruller är framme vid butiken samt några patruller söker efter gärningsmannen. Tills patruller har sökt igenom tunnelbanan Rinkeby stannade inga tåg där. Tågen stannade vid tb Rinkeby klockan 17:58 efter att patrullerna hade sökt igenom perrongen och det tåg som stod inne. Polisens instatschef har inlett förundersökning på grovt rån och i sökande efter gärningsmannen ingår bland annat hund-utrycknings och närpoliser.

18:01
BRAND, Carl Bondes väg. Räddningstjänsten ringer över en brand som eventuellt är i en bostad alternativt dagis. Patrull är på plats och ser till att räddningstjänsten kan arbeta på plats, detta görs bland annat genom att ingen trafik kommer in från korsningen Växthusvägen/Carl bondes väg. Patrullen uppger att branden är i en källare till ett fristånde hus och i huset finns en förskola. Polisens insatschef har inlett förundersökning på mordbrand, då omständigheter på plats tyder att branden är anlagd. Vid 20-tiden uppger patrullen att räddningsledaren har beräknat minst en timmes släckningsarbete från nu.

18:34
TRAFIKOLYCKA MED PERSONSKADA, Tenstastråket/Hyppingeplan. Gångtrafikant och fordon krockar. Gångtrafikanten förd till sjukhus oklart vilka skador han har.

20:33
BRAND, Parkeringsgarage Mjölbyplan. Räddningstjänsten ringer över en brand i ett parkeringsgarage. Patrullen och räddningstjänsten som är på plats finner ingen brand.

21:03
TRAFIKOLYCKA, Ulvsundavägen. Räddningstjänsten ringer över en singelolycka med personbil. Enligt räddningstjänsten är även SOS Alarm informerad om olyckan. Ingen person skadades och patrullen har lämnat platsen.

21:13
BRAND, Kvarnhagsgatan. Räddningstjänsten ringer över en att en brandvarnare ljuder i en av lägenheterna. Patrull är på plats men har inte återrapporterat till ledningscentralen. Räddningstjänsten konstaterade att brandvarnaren ljöd på grund av en torrkokning.

22:35
RÅN, Akalla centrum. Målsägande rånad på sin mobiltelefon av en gärningsman som lämnade platsen springades. Målsägande uppger att han har blivit slagen men att han inte behöver någon ambulanssjukvård.

22:57
RÅN, Fyrspannsgatan. Två gärningsmän rånar målsägandes på hans mobil. Gärningsmännen lämnar sedan platsen springandes i riktning mot centrum.

23:50
TRAFIKOLYCKA MED BEFARAD PERSONSKADA, Multrågatan. En personbil har kört in i två andra fordon. En person uppges ha ont i nacken, oklart om denne kommer uppsöka sjukvård. Föraren till den personbil som kört in i de andra två är omhändertagen misstänkt för drograttfylleri.